chocolade maken en bewaren

Zelf chocolade maken is gemakkelijk, je doet het zo.

Maak je eigen chocolade.

chocolade makenWil je zelf chocolade maken om je toetjes te bekronen met een heerlijke topping of om lekker creatief aan de gang te gaan? Onze chocolade gallets zijn daar bij uitstek geschikt voor. Je kunt heel gemakkelijk zelf chocolade maken. Daar kun je je kunstwerken mee versieren of zelf de lekkerste repen of brokken te maken. Hier volgen twee manieren om chocola te smelten zodat je eens lekker kunt gaan experimenteren.

1.Chocola smelten met het warmwaterbad (au bain-marie)

Je kunt speciale au bain-marie pannen kopen als je dat wilt. Maar met een gewone, niet te lage pan met heet water en een daarin passende metalen hittebestendige kom of een tweede pan, werkt het net zo goed. Zorg dat de bodem van de kom of pan niet de bodem van de pan met water raakt. De warmte overdracht is dan te snel. Zorg dat het water in de onderste pan heet is maar niet kookt. Giet de hoeveelheid gallets in de hittebestendige kom of pan. Blijf regelmatig in de massa roeren. Pure chocolade is het meest hitte bestendig. De melk en witte gallets smelten heel makkelijk, let dus op dat er goed geroerd wordt anders brand het aan.

2.Zelf chocolade maken in de magnetron

zelf doen chocoladeDoe de gallets in een magnetron bestendige schaal en plaats deze in de magnetron. Verhit gedurende 30 seconden en roer dan de massa goed om. Verhit nogmaals gedurende 30 seconden en weer roeren. Blijf dit herhalen tot de gallets helemaal gesmolten zijn. Ga niet de 30 seconden vervangen door een langere verhittingsduur, het is belangrijk dat er elke 30 seconden geroerd wordt, chocolade behoud namelijk zijn vorm totdat er is geroerd.

Voor het koken is een speciale variant te verkrijgen met minstens 70% cacao. Ook die vindt je in onze webshop. Geniet van het avontuur van chocolade maken. Niets lekkerder dan na het creatief bezig zijn genieten van je eigengemaakte lekkernijen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Een persoonlijke tekst is al heel mooi, maar als u de moeite heeft genomen om echt met iets origineels te komen, dan is succes […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *