!
!

Welke eerlijke chocolade gebruiken wij bij Chocolove.nl?

De biologische Fairtrade chocolade's van Callebaut bieden pure verwennerij en authenticiteit in elke zin: Fairtrade & biologisch gecertificeerd.

Chocolade: het verhaal begint bij een goede boom 

Aan de basis van biologische Fairtrade chocolade staan goed verzorgde cacaobomen. Kleine boeren halen daar prima cacaobonen vanaf. Die oogst stelt hen in staat om een eerlijk bestaan te leiden. 

Rijke smaak 

Chocolove.nl werkt met chocolade die afkomstig is van duurzaam geteelde cacaobonen. De boeren ontvangen daarvoor een goede prijs. Een uniek fermentatieproces, ontwikkeld door chocoladeproducent Barry Callebaut, geeft de cacaobonen direct na de oogst een uitzonderlijk rijke smaak. 

Fairtrade 

De boeren zien dat hun bonen van een prima kwaliteit zijn. Zij voelen zich gewaardeerd door de eerlijke prijs die zij krijgen. Met dit Fairtrade product maken wij in Nederland met liefde heerlijke chocolade. Het boeiende resultaat ervan vindt u in onze webshop. 

Chocolade uit Tanzania 

Eerlijke chocolade van topkwaliteit is als een grand cru onder de wijnen. Je proeft direct het verschil. Het verhaal van onze chocolade begint bij de coƶperatie Biolands in Tanzania. 

Goede oogsten 

Biolands geeft de aangesloten boeren de kennis en begeleiding om hun bomen zo goed mogelijk te verzorgen. Daardoor kunnen zij jaar in jaar uit cacaobonen oogsten van een uitstekende kwaliteit. De boeren zijn zo verzekerd van een inkomen. De plantages van de Biolandsboeren ademen respect voor de natuur. Biolands begeleidt de boeren en maakt onderwijs voor hun kinderen mogelijk. 

Heerlijke geur, prima smaak 

De cacaobonen worden bij Biolands op een innovatieve wijze gefermenteerd. Dat haalt het beste in de boon naar boven. Nadat zij zijn gedroogd, worden de bonen verscheept naar Nederland. Dan al hebben zij een heerlijke geur en een prima smaak. Chocoladeproducent Barry Callebaut maakt van de cacaobonen chocolade. Het eindproduct is van een topkwaliteit. U vindt het in onze webshop. 

Chocolade smaken

Chocolade is er in de smaken melk, wit en puur. Dat zou je denken. Maar, zo eenvoudig ligt het toch niet. Er zijn veel meer verschillen in pure chocolade dan de meeste mensen denken. Net als bij whisky en wijn zijn er veel verschillende smaken. Van de soorten cacaobonen kun je veel blends maken. Elke blend heeft zijn eigen typerende smaak. Blends kun je maken per domein of per streek. Onze Biolands chocolade is een domeinblend.  Er bestaan ook blends met een uitgesproken roodfruitkarakter of met eikenhout tonen er in. Daar kun je heel verrassend smakende chocolade mee maken.