!
!

Maak je eigen chocolade.

Zelf chocolade makenZelf chocolade maken doe je zo.

Wil je zelf chocolade maken om je toetjes te bekronen met een heerlijke topping of om lekker creatief aan de gang te gaan? Onze chocolade gallets zijn daar bij uitstek geschikt voor. Je kunt heel gemakkelijk zelf chocolade maken om je kunstwerken mee te versieren of zelf de lekkerste repen of brokken te maken. Hier volgen twee manieren om chocolade te smelten zodat je eens lekker kunt gaan experimenteren.

1.Chocolade smelten met het warmwaterbad (au bain-marie)

Je kunt speciale au bain-marie pannen kopen als je dat wilt. Maar met een gewone, niet te lage pan met heet water en een daarin passende metalen hittebestendige kom of een tweede pan, werkt het net zo goed. Zorg dat de bodem van de kom of pan niet de bodem van de pan met water raakt. De warmte overdracht is dan te snel. Zorg dat het water in de onderste pan heet is maar niet kookt. Giet de hoeveelheid gallets in de hittebestendige kom of pan. Blijf regelmatig in de massa roeren. Pure chocolade is het meest hitte bestendig. De melk en witte chocolade gallets smelten zeer makkelijk, let dus op dat er goed geroerd wordt anders brand de chocolade aan.

2.Zelf chocolade maken in de magnetron

Doe de chocolade gallets in een magnetron bestendige schaal en plaats deze in de magnetron. Verhit gedurende 30 seconden en roer dan de massa goed om. Verhit nogmaals gedurende 30 seconden en weer roeren. Blijf dit herhalen tot de gallets helemaal gesmolten zijn. Ga niet de 30 seconden vervangen door een langere verhittingsduur, het is belangrijk dat er elke 30 seconden geroerd wordt, chocolade behoud namelijk zijn vorm totdat er is geroerd.

Chocolade gallets smelten

Voor het koken met chocolade is een speciale chocolade te verkrijgen met minstens 70% cacao.Ook die vindt je in onze chocolade webshop. Geniet van het avontuur van zelf chocolade maken.