De exclusieve chocolade soorten van de wereld.

Er zijn heel veel soorten chocolade. Niet alleen in smaken en kwaliteiten maar ook in prijzen. Natuurlijk hangt de verkrijgbaarheid samen met de prijs, maar de behandeling die de cacao heeft ondergaan maakt het nog weer anders. Dat zorgt bij elkaar voor exclusieve chocolade. Neem nou de recentelijk op de markt gekomen roze chocolade, Ruby. De nieuwigheid bepaald in eerste instantie de prijs die er voor betaald moet worden. Naarmate het product langer op de markt is en meer chocolatiers het gaan gebruiken gaat de prijs weer zakken.

Wat is exclusieve chocolade?

Iedereen houdt van chocolade. De meeste mensen weten het verschil tussen cacaofantasie en echte chocolade wel. Naarmate je vaker verschillende soorten chocolade proeft groeit je smaak en leer je de verschillen die er zijn op te merken. We hebben al eens geschreven over het doen van een chocoladetest. Dat ois echt de manier om er achter te komen welke smaken er op je pallet zitten.

Exclusieve chocolade is niet voor iedereen weggelegd. De prijzen van exclusieve chocolade zijn net zo exclusief. Dat komt niet alleen door de cacao die gebruikt wordt maar ook door de behandeling(en) die de chocolade ondergaat. Ook worden er wel grondstoffen aan toegevoegd.

Exclusieve chocolade

Godiva exclusieve chocolade

Een klein overzicht van exclusieve chocolade:

Richart – €200 per kilogram.

Afkomstig uit Frankrijk, bestaat voor 70% uit de Criollo cacao. Criollo komt uit Venzuela. Hieraan worden amandelen, bramen, aardbeien en exotische vruchten toegevoegd.

Godiva G – €280 per kilogram.

Nog een exclusieve chocolade bestaande uit 100% cacaoboter met Tasmaanse honing en Mexicaanse chocolade die peper bevat. Gemaakt door het beroemde Belgische Godiva. Deze soort wordt door hun de “G” collectie genoemd.

Delafee – €1360 per kilogram.

Dit is een prachtig glimmende chocolade. Dat komt omdat elk stukje bestrooid wordt met 24 karaats goud. Verder wordt er nog kokosnootolie, cacaoboter, hazelnoten, amandelen en vanille aan toegevoegd. Voor de eksters onder ons een must om ooit eens te hebben geproefd. Wel aan de prijs maar misschien is een stukje nog te betalen.

Noka – €1390 per kilogram.

Noka heeft cacao plantages in Trinidad, Venezuela, Ivoorkust en Ecuador. Omdat er geen andere smaakstoffen worden toegevoegd is dit de meest pure chocolade ter wereld. Ga je voor een echte authentieke smaakbeleving dan moet je deze chocolade ooit eens geproefd hebben.

Chocopologie – €4100 euro voor een kilogram

Exclusievere chocolade dan Chocopologie is er niet. Duurder trouwens ook niet, voor een paar kilogram koop je ook een leuke auto.

Een in Conneticut woonende Deen, Fritz Knipschildt, maakt daar zijn Amerikaanse droom waar. Door de chocolade onder te dompelen in pure truffel en vanille olie krijgt deze chocolade zijn ongekende smaak. Gedurende 24 uur ondergaat de chocolade dit dompelbad. Voor het bereiden van zijn droomchocola maakt Fritz gebruik van Valrhona chocolade.

Deze exclusieve chocolades zijn voor de meeste onder ons iets waar alleen maar over gedroomd kan worden. En de meeste dromen zijn bedrog…Maar mocht de postcodeloterij nog eens aanbellen dan opent dat zeker mogelijkheden. Geeft u ons dan even een belletje?