Welke fairtrade chocolade gebruiken we bij Chocolove.nl?

De chocolade van Callebaut biedt pure verwennerij en een goede afkomst: Fairtrade & biologisch gecertificeerd.

Chocolade begint bij een goede boom.

Aan de basis van Fairtrade chocolade staan goed verzorgde cacaobomen. Kleine boeren halen daar prima cacaobonen vanaf. Die oogst stelt hen in staat om een eerlijk bestaan te leiden.

Rijke, eerlijke smaak.

Chocolove werkt met chocolade die afkomstig is van duurzaam geteelde cacaobonen. De boeren ontvangen daarvoor een goede prijs. Een uniek fermentatieproces, ontwikkeld door chocoladeproducent Callebaut, geeft de cacaobonen direct na de oogst een uitzonderlijk rijke smaak.

Fairtrade chocolade kopen.

De boeren zorgen dat hun bonen van een prima kwaliteit zijn, en dat waarderen wij. Dat komt vooral tot uiting in de eerlijke prijs die er voor de cacaobonen wordt betaald. Hiermee maken wij in Nederland dus onze heerlijke producten. Dat doen we met liefde en respect voor de grondstoffen. Het boeiende resultaat ervan vindt u in onze chocolade webshop.

biologische chocolade
Fairtrade chocolade

Chocolade uit Tanzania.

Met chocola is het net als wijn, je proeft direct het verschil tussen een huiswijn en een top kwaliteit. Het verhaal van onze chocolade begint bij de coöperatie Biolands in Tanzania.

Goede oogsten en een goed leven.

De aangesloten boeren worden begeleid en leren hun bomen zo goed mogelijk te verzorgen. Daardoor kunnen zij jaar in jaar uit cacaobonen oogsten van een uitstekende kwaliteit. De boeren zijn zo verzekerd van een inkomen. De plantages van de boeren ademen één en al respect voor de natuur. Biolands maakt ook onderwijs voor hun kinderen mogelijk.

Heerlijke geur, prima smaak.

De cacaobonen worden bij Biolands op een bijzondere manier gefermenteerd. Dat haalt het beste in de boon naar boven. Nadat zij zijn gedroogd, worden de bonen verscheept naar Nederland. Dan al hebben zij een heerlijke geur en een prima smaak. Callebaut maakt er dus die heerlijke chocolade van. Het eindproduct is van topkwaliteit, u vindt het in onze chocoladeshop.

Fairtrade chocolade smaken.

Chocola is er in de smaken melk, wit en puur, zou je denken. Maar, zo eenvoudig ligt het toch niet. Er zijn veel meer verschillen dan de meeste mensen denken. Net als bij whisky en wijn zijn er veel verschillende smaken. Van de soorten cacaobonen kun je veel blends maken. Elk heeft zijn eigen typerende smaak. Ze worden gemaakt per domein of per streek. Onze Biolands chocolade is een domeinblend. Er bestaan ook blends met een uitgesproken roodfruitkarakter of met eikenhout tonen er in. Daardoor kan chocola u steeds weer verrassen.